Українцям розкажуть історію

Українцям розкажуть історію "блакитного полотнища з золотистою тамгою"

Укрінформ
26 червня, у день святкування Дня національного прапора кримських татар, в Україні починається інформаційна кампанія "Два прапори - одна країна".

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

"У цей день, 26 червня, ми починаємо інформаційну кампанію, яка називається "Два прапори - одна країна". Її мета - ознайомити громадськість України і міжнародну спільноту з історією виникнення національного прапора кримських татар, який став для них одним з маркерів політичної ідентифікації", - розповіла Джапарова.

За її словами, цього дня в Києві відкривається більш як 70 тематичних сітілайтів та 30 інформаційних бордів з розповіддю про історію "блакитного полотнища з золотистою тамгою". Крім того, українські телеканали покажуть соціальні ролики, що розповідають про кримськотатарський прапор.

Як зауважила Джапарова, інформаційна кампанія в Україні пройде під двома прапорами.

"Для нас принципово, що поряд з кримськотатарським прапором завжди має знаходитися український прапор", - наголосила заступник міністра, уточнивши, що це не лише данина поваги до держави Україна, а й показник спільних цілей українців і кримських татар.

"Під час подій 2014 року, коли кримські татари разом з українцями чинили спротив, ми бачили, що всі заходи проходили під двома прапорами - українським і кримськотатарським. Сьогодні ж кримськотатарський прапор в окупованому Криму - це ознака, передусім, українськості", - вважає Джапарова.

Вона висловила переконання, що "коли два народи, український і кримськотатарський, будуть поруч, обов'язково будуть результат і перемога".

"Я особисто впевнена, що разом ми обов'язково переможемо, Крим повернеться, і два наші прапори завжди будуть поруч, а гасло "Два прапори - одна країна" залишиться з нами", - наголосила вона.

Джапарова звернулася до українців з проханням проявити свою солідарність з кримськотатарським народом, підтримати його і взяти участь у заходах, запланованих у цей день в Києві, Харкові, Львові та Херсонській області.

"Ця підтримка надзвичайно важлива для кримських татар та українців, які знаходяться по той бік окупації. Вона важлива з точки зору свободи, яка є в душі кожного з них", - наголосила Джапарова.

Кримськотатарський прапор - полотнище блакитного кольору із золотистою тамгою - родовим знаком правлячої династії у період державності кримських татар. Був затверджений на 1-му Курултаї (національному з'їзді) кримських татар у 1917 році. День національного прапора кримських татар відзначається 26 червня, у зв'язку з повторним затвердженням його на 2-му Курултаї кримськотатарського народу, що відбувся у червні 1991 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-