ФСБ у Криму намагається засекретити справу

ФСБ у Криму намагається засекретити справу "Хізб ут-Тахрір" - адвокат

Укрінформ
Справу "Хізб ут-Тахрір" в анексованому Росією Криму, в рамках якої були заарештовані декілька людей, хочуть засекретити для того, щоб громадськість не знала подробиць, заявляє адвокат одного з фігурантів справи Олександр Попков.

Про це він сказав в ефірі Радіо Крим.Реалії.

"Всіх адвокатів попередили про неприпустимість розголошення нібито таємниці попереднього слідства. Насправді вони просто хочуть відвести справу з публічного поля і не хочуть, щоб люди про це знали і розмовляли", – зазначив Попков.

11 і 12 лютого цього року російські силовики провели серію обшуків і затримань в будинках кримських мусульман. Всього затримали 14 людей, з них заарештовані четверо: член Контактної групи з прав людини із Ялти Емір-Усеїн Куку, житель Ялтинського району Енвер Бекіров, житель Алуштинського району Муслім Алієв і ялтинець Вадим Сірук. Слідчі ФСБ обвинуватили їх в участі у діяльності забороненої в Росії організації "Хізб ут-Тахрір". Усі четверо зараз перебувають під вартою в сімферопольському СІЗО.

У ФСБ не коментують хід розслідування даної кримінальної справи.

Разом з тим, раніше у Севастополі затримали чотирьох кримчан - також за обвинуваченням у зв’язках з "Хізб ут-Тахрір". Зараз їх судять у російському Ростові-на-Дону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-