У Криму кожен українець боїться репресій – Джапарова

У Криму кожен українець боїться репресій – Джапарова

Укрінформ
Окупаційна влада, підконтрольна Росії, робить все для того, щоб кожен українець,який проживає в Криму, відчував, що репресивна машина може дістатися і до нього. Саме тому в Криму продовжують зникати люди і зростає рівень тотального страху.

"Сьогодні окупанти роблять все, щоб кожен українець в Криму почувався, що він може стати наступною жертвою. То, як зникають люди, наприклад, про пропалого 24 травня Ервіна Ібрагімова досі нічого невідомо, є показником того, як діє в Криму окупаційна влада", - розповіла Джапарова.

За її словами, силові структури окупантів демонструють "абсолютну безпорадність" і небажання розслідувати резонасні справи, пов'язані зі зникненням і вбивством людей у Криму.

"Для нас це розуміння того, що це цілеспрямована політика знищення українців в Криму. З одного боку вони намагаються змусити активних людей виїхати з Криму, а останніх - хто не має ресурсів чи не може виїхати за сімейними обставинами, змусити, щоб вони просто замовкли", - вважає Джапарова.

Вона зазначила, що за логікою окупантів "люди повинні пропадати", щоб у Криму підтримувався той рівень тотального страху, який би дозволяв їм думати, що у українців "немає шансів на опір".

Тому, повідомила заступник міністра інформполітики, "люди в Криму бояться говорити і давати інтерв'ю навіть не на політичні теми, і ми відчуваємо, що це продовжуватиметься і рівень страху людей заглиблюватиметься".

На думку Джапарової, кримські татари, як політична сила, більш структуровані і Меджліс більш публічно і відверто висловлюється проти анексії Криму, саме тому "кримські татари стали головним об'єктом репресій з боку окупаційної влади".

"Це не означає, що українці в Криму не активні або вони підтримують окупацію. Насправді тієї підтримки, яку, нібито, показали кримчани на "референдумі", насправді не було і сьогодні велика частина населення в Криму чекає повернення Криму до України", - вважає вона.

"Міністерство інформаційної політики докладає всі зусиль для того, щоб доносити ці кричущі події в Криму до міжнародного суспільства, до українців, які сьогодні теж повинні знати, що українці в Криму страждають, що кримчани - не сепаратисти...", - зазначила Джапарова.

За її словами, Міністерство інформаційної політики робить все можливе, щоб довести до світу і міжнародного співтовариства ту ситуацію, яка склалася в Криму з правами людини.

"Якби цього не було, то сценарій Північного Кавказу в Криму був би забезпечений, а там зараз пропадає набагато більше людей", - повідомила заступник міністра.

Як повідомляло агентство, у вівторок в Укрінформі була презентована брошура про політв'язнів і пропалих безвісти людей в умовах окупованого Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-