У Криму після

У Криму після "дорозслідування" повторно засудили проукраїнського активіста

Укрінформ
Роздольненський районний суд у анексованому Криму повторно засудив громадянина України Володимира Балуха до 320 годин обов'язкових робіт.

Про це йдеться у копії рішень суду, які було оприлюднено в понеділок, 20 червня, Кримською правозахисною групою

"Активіста визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 319 КК Російської Федерації (образа представника влади. Публічна образа представника влади під час виконання ним своїх посадових обов'язків або у зв'язку з їх виконанням)", - повідомили правозахисники.

Як зазначається, суд виніс таке рішення 10 червня.

Раніше, 5 лютого 2016 року, цей же суд, але в іншому складі, засудив Балуха до такого ж виду покарання за цим самим обвинуваченням, але суд вищої інстанції скасував цей вирок і направив справу "на новий судовий розгляд у той самий суд в іншому складі".

На думку експертів Кримської правозахисної групи (КПГ), "справа Балуха" свідчить про упереджене ставлення суддів до людей з проукраїнською позицією в Криму. "Відносно Володимира Балуха було порушено право на свободу та особисту недоторканність, право на справедливий судовий розгляд, покарання виключно на підставі закону, право на повагу до приватного і сімейного життя, свободу вираження поглядів, право на ефективний засіб правового захисту", - йдеться в коментарі.

Як розповідає сам "винуватець" Балух, увага до нього з боку поліції обумовлена його проукраїнською позицією, яка виражалася відкрито - на території його житла на флагштоку весь цей час майорів державний прапор України.

Варто зазначити, що після анексії Криму Росією на півострові пройшов ряд судових процесів щодо проукраїнських активістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-