Чубаров: Офіційного рішення про кримськотатарський батальйон немає

Чубаров: Офіційного рішення про кримськотатарський батальйон немає

Укрінформ
В Херсонську область виїхали добровольці з Криму, які чекають на офіційне створення кримськотатарського батальйону.

Про це глава Меджлісу Рефат Чубаров написав на своїй сторінці у Фейсбук.

"Зараз у Херсонській області є добровольці з Криму, які виявили бажання служити у спеціальному підрозділі, сформованому на материковій території України з вихідців і уродженців тимчасово окупованого Криму і очікують такого рішення організовано. Однак остаточного рішення про створення зазначеного підрозділу ще немає", – заявив  Чубаров.

Піднятий сьогодні прапор кримськотатарського  батальйону імені Номана Челебіджіхана на Чонгарі поряд з державним прапором України і кримськотатарським національним прапором - є символом добровольчої частини майбутнього батальйону, що складається з кримських татар і організовано очікують формування військового підрозділу, - йдеться у заяві Чубарова.

"Зрозуміло, в разі формування батальйону в складі Нацгвардії України або ЗСУ України та присвоєння йому номера, усі його символи і реквізити мають відповідати вимогам військової символіки України", - зазначив він.

Як відомо, дискусія про створення кримськотатарського батальйону у складі структури правоохоронних органів України триває з минулого року. У Меджлісі повідомляли, що всі матеріали з цього питання передали Президенту України Петру Порошенко і главі МВС Арсену Авакову.

У Національній Гвардії України, яка входить у систему Міністерства внутрішніх справ України, відзначають, що заяви про створення у їхній структурі кримськотатарського батальйону, залишаються поки на рівні заяв, які не закріплені законодавчо.

Підконтрольна Кремлю влада Криму і Духовне управління мусульман Криму і Севастополя неодноразово критикували лідерів кримських татар за їхні плани створити кримськотатарський батальйон у складі української армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-