Адвокати Савченко захищатимуть Умерова

Адвокати Савченко захищатимуть Умерова

Укрінформ
Адвокати Надії Савченко Марк Фейгін і Микола Полозов захищатимуть екс-главу Бахчисарайської районної державної адміністрації та заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова. 

Про це Марк Фейгін написав на своїй сторінці у Facebook

"Справу веде ФСБ, і його (Умерова. - Ред.) звинувачують за ч.2 ст.280.1 КК (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ). Ми вступаємо у справу разом з Миколою Полозовим (який веде захист Ахтема Чийгоза і Хайсера Джемілєва) і колегами в Криму", - повідомив Фейгін.

В ефірі телеканалу "112 Україна" адвокат зазначив, що взятися за захист Умерова його наштовхнув "символізм справи", оскільки позиція Умерова відображає позицію більшості кримських татар, які не визнали результатів незаконного кримського референдуму. Фейгін вважає, що позитивний результат справи і виправдання Умерова зможе знизити градус репресій по відношенню до кримських татар на півострові.

Він також повідомив, що незабаром вирушить до Криму, і команді адвокатів знадобиться "велика допомога".

Нагадаємо, Умерову пред'явили звинувачення за ст.280.1 КК РФ - публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ. В тексті звинувачення зазначено, що Умеров 19 березня 2016 р. в ефірі телеканалу ATR говорив про необхідність повернення Криму і Донбасу під юрисдикцію України. Тому слідчий ФСБ визнав це діями, спрямованими на порушення територіальної цілісності РФ.

12 травня Умерову вручили підписку про невиїзд. Так звана прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила, що проти нього порушили справу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-