Україна і Ватикан консолідують зусилля в питанні Криму - Порошенко

Україна і Ватикан консолідують зусилля в питанні Криму - Порошенко

Укрінформ
Україна і Святий Престол у Ватикані консолідуватимуть зусилля у питаннях боротьби з порушенням прав людини в анексованому Криму.

Про це заявив Президент Петро Порошенко після зустрічі з Державним секретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном, який перебуває з офіційним візитом в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Під час нашої зустрічі серед іншого мова йшла про порушення прав людини в окупованому Криму. Ми  дійшли згоди, що потрібно консолідувати зусилля з метою боротьби з цим ганебним явищем", - сказав Порошенко.

Він висловив переконання, що Святий Престол разом з іншими міжнародними партнерами "діятиме в дусі невизнання анексії Криму Росією і підтримки суверенітету та територіальної цілісності і незалежності нашої держави".

Президент нагадав, що ЄС оголосив про рішення продовжити на 12 місяців дії секторальних і індивідуальних санкцій Росії у зв’язку з анексією Криму.

"Думаю, що це правильне рішення. Вітаю Україну, українців і все міжнародне товариство з цим рішенням", - сказав Порошенко.

За його словами, це єдиний інструмент, яким "ми можемо тримати Росію за столом переговорів і забезпечити виконання взятих на себе зобов'язань по Мінській угоді, а також звільнити Крим".

Державний секретар Святого Престолу запевнив Президента, що Папа Римський продовжуватиме молитися за Україну та докладатиме всіх зусиль на підтримку нашої держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-