У Криму окупанти відбирають приміщення у церкви Київського патріархату

У Криму окупанти відбирають приміщення у церкви Київського патріархату

Укрінформ
Так званий апеляційний суд міста Севастополя прийняв рішення, що Кримська Єпархія Української православної церкви Київського патріархату  повинна сплатити «Міністерству майнових та земельних відносин Республіки Крим» півмільйона рублів та звільнити 112 кв. метрів на першому поверсі Кафедрального собору у місті Сімферополі. 

Про це журналісту «Голосу Криму» повідомив Архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент.

«14 червня відбулося засідання Апеляційного суду міста Севастополя, до якого ми звертались з позовом про скасування рішення Арбітражного суду Криму від 14 січня 2016 року, де від нас вимагали звільнення частини приміщення церкви та сплати величезного штрафу. Апеляційний суд підтримав рішення Арбітражного суду. З дня на день ми очікуємо на представників виконавчої служби, які прийдуть втілювати в життя рішення суду»,  - констатував Владика Климент.

Архієпископ також додав, що останнім часом на нього посилився тиск: він отримує погрози на свою адресу.

Він зауважив, що поки кримська «влада» намагається створити умови для знищення УПЦ КП на півострові, то українська не робить навіть мінімально можливих кроків для підтримки Київського Патріархату в Криму. Український уряд і досі не прийняв рішення про передачу приміщення в Сімферополі, де знаходиться Кримське Єпархіальне управління Української Православної Церкви Київського Патріархату та кафедральний собор святих рівноапостольних Володимира та Ольги, у власність УПЦ КП.

«Для цього достатньо було внести зміни до вже існуючої постанови та прийняти їх рішенням уряду, або ж Верховної Ради. І це дало б нам змогу шукати правди та захисту в міжнародних судах», - зазначив архієпископ Климент.

Більше того, архієпископ Климент зауважив, що неодноразово звертався до Прокуратури АР Крим з проханням відкрити кримінальне провадження щодо судді «Арбітражного суду»  Соколової та «віце-прем`єр-міністра» Криму  Руслана Бальбека, адже за їх безпосередньої участі продовжується знищення УПЦ КП на півострові.

«Я не був почутий. На сьогоднішній день не має жодного кримінального провадження»,  - сказав архієпископ Климент.

Фото: qha.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-