Російська авіація вчилася знищувати кораблі НАТО в Чорному морі

Російська авіація вчилася знищувати кораблі НАТО в Чорному морі

Укрінформ
Перед варшавським самітом НАТО Російська Федерація провела навчання з умовного знищення кораблів НАТО у Чорному морі.

Про це на брифінгу в четвер заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Після проведення у період 28 травня - 8 червня на території та у повітряному просторі анексованого Криму загальноросійського конкурсу льотних екіпажів "Авіадартс-2016" Російська Федерація продовжує заходи з підвищення готовності повітряно-космічних сил країни до проведення широкомасштабних наступальних операцій у Чорноморському регіоні", - сказав Скібіцький.

Він додав, що однією з цілей таких дій є недопущення перебування кораблів та розгортання угруповання об'єднаних військово-морських сил НАТО у Чорному морі.

Як зазначив Скібіцький, за даними ГУР Мінборони, 8 червня у повітряному просторі центральної частини Чорного моря Збройні сили Росії провели демонстративні дії з умовного знищення у румунському порту Констанца корабельної групи об'єднаних військово-морських сил НАТО на чолі з есмінцем військово-морських сил США "Портер".

До таких дій залучалися чотири бомбардувальники Ту-22М3  та чотири винищувачі Су-27, а контроль повітряного простору та управління авіацією забезпечував літак дальнього виявлення та наведення типу А-50У.

"Такими діями російське керівництво вчергове намагається підкреслити домінуючу роль Російської Федерації на Чорному морі та здатність вирішувати регіональні питання на свою користь із застосуванням власних збройних сил", - заявив представник ГУР Мінборони.

За його словами, особливе значення для РФ такі дії збройних сил мають напередодні  проведення саміту НАТО у Варшаві, де будуть розглядатися питання регіональної безпеки, в тому числі в Чорноморському регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-