Лідери

Лідери "сімки" не закрили питання Криму - посол Японії

Укрінформ
Лідери країн "Великої сімки" не погоджуються з твердженням Російської Федерації стосовно того, що Крим належить Росії.

Про це у середу під час зустрічі з журналістами заявив посол Японії в Україні Сумі Шігекі.

"Учасники зустрічі "Великої сімки" чітко висловилися на користь територіальної цілісності та незалежності України. Вони засудили незаконну анексію Криму Російською Федерацією. Учасники "Великої сімки" не погоджуються з твердженнями Росії, що це питання є нібито "закритим". Це питання є відкритим. Санкції проти Росії можуть бути зняті або пом'якшені, коли Російська Федерація виконає всі умови Мінських угод та віддасть Україні окупований Крим", - сказав посол.

Він наголосив на тому, що учасники зустрічі "Великої сімки", яка відбулася 26-27 травня в японському місті Ісе-Сіма, не обговорювали можливість застосування додаткових санкцій проти Російської Федерації. Хоча не виключено, що такі санкції можуть бути запроваджені у випадку, якщо Росія не виконуватиме своїх зобов'язань.

"Учасники "Великої сімки" хотіли зважити, як краще залучити Російську Федерацію, а не про додаткові санкції. В той же час, в Декларації за підсумками зустрічі зазначено, що проти Росії можуть бути вжиті подальші санкції у випадку загострення обстановки", - сказав посол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-