Прокуратура відкрила справу за

Прокуратура відкрила справу за "енергоміст" у Крим

Укрінформ
СБУ під керівництвом прокуратури Херсонської області розслідує кримінальне провадження щодо прокладання китайським судном JIAN JI 3001 так званого "енергомосту" до Криму.

Про це повідомили у ГПУ у відповідь на запит Тижня.

"Незважаючи на існуючу заборону, в порушення міжнародних санкцій до закритого Керченського морського порту Камиш-Бурун у місті Керч Автономної Республіки Крим незаконно прибуло судно - кабелеукладач "JIAN JI 3001" під прапором Китайської Народної Республіки, чим порушено порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію України з метою заподіяння шкоди інтересам держави", - йдеться у тексті.

Згідно з повідомленням, відомості про злочин унесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу (Порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї). Триває досудове розслідування.

Між тим, провадження за фактом будівництва так званого "Керченського мосту" з Росії до Криму досі немає. У прокуратурі повідомили, що направили до низки відомств листи "для вирішення указаного питання".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-