Прокуратура АРК відкрила справу через обшуки й арешти кримських татар

Прокуратура АРК відкрила справу через обшуки й арешти кримських татар

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим почала досудове розслідування за фактами незаконних обшуків і затримань в окупованому Криму кримських татар.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Прокуратурою АР Крим розпочато досудове розслідування ряду кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі), ст. 162 КК України (порушення недоторканності житла), ст. 374 КК України (порушення права на захист). За здійснення зазначених кримінальних правопорушень передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 5 років", - повідомили у прес-службі відомства.

Як уточнили у прокуратурі АРК, встановлено, що 26.05.2016 у Сімферополі представниками незаконно створених силових органів, одягненими у камуфляжну форму і зі зброєю, проведено нібито операцію по боротьбі з нелегальними мігрантами, під час якої були проведені неправомірні обшуки житла та іншої власності кримських татар.

За даними прокуратури, після обшуків представники "влади" Криму затримали і доставили окремих громадян до так званого "центру протидії екстремізму ФСБ Росії" і тривалий час утримували їх без їжі та можливості першої зустрічі із захисниками".

"Унаслідок таких дій грубо порушені права людини і громадянина, дані Конституцією і законами України", - констатує прокуратура АРК.

Матеріали згаданих кримінальних проваджень направлені у Генеральну прокуратуру України для визначення підслідності.

Як повідомляв Укрінформ, силовики окупаційної влади 26 травня затримали чотирьох кримських татар, троє з яких утримувалися у "центрі Е" з сьомої години ранку до другої години ночі. Причиною обшуків і затримань стала нібито наявність мігрантів на торговельних точках кримських татар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-