З окупованого Криму до Києва приїдуть 30 делегатів на молодіжний форум

З окупованого Криму до Києва приїдуть 30 делегатів на молодіжний форум

Укрінформ
Тридцять делегатів зі 150 відібраних для участі в міжнародному молодіжному форумі "Майбутнє Криму", що пройде у Києві 30-31 травня, приїдуть безпосередньо з окупованого Криму.

Про це під час презентації в Укрінформі молодіжної платформи "Майбутнє Криму" та однойменного форуму розповіли організатори форуму.

"Це досить велика частина учасників - молодь із Криму. Уже те, що вони приїдуть звідти на цей форум - героїзм. Ми не знаємо, на що здатний окупант, тому хочемо, щоби молодь, яка приїде на цей форум з Криму, була максимально у безпеці", - сказала перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, додавши, що деталізація не потрібна саме з огляду на питання безпеки.

Координатор міжнародного молодіжного форуму "Майбутнє Криму" Гульнара Муратова зазначила, що відбір кандидатів проводився відкрито, головними критеріями були мотивація та досвід громадської роботи.

"Ми отримали понад 400 заявок, з них відібрано 150 учасників віком від 18 до 35 років з різних регіонів України та з кримськотатарської діаспори з-за кордону, а саме з Туреччини, Польщі, Румунії, Литви, Німеччини", - розповіла Муратова.

Як уже повідомляв Укрінформ, форум "Майбутнє Криму" пройде у Києві 30-31 травня. Протягом цих двох днів учасники разом із модераторами обговорюватимуть питання, що постали перед кримськими татарами півострова за останні два роки.

Серед запрошених гостей форуму та модераторів запланованої подіумної дискусії "Майбутнє Криму: стратегія, візія, місія та нові сенси, роль кримської громади в Україні, роль громади в Криму" - уповноважений Президента України з питань кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, експерт з комунікацій, співзасновник ГО "КримСОС" Алім Алієв, головний редактор онлайн видання "Українська Правда" Севгіль Мусаєва-Боровик та інші експерти, вчені, громадські діячі.

Ресурсну та фінансову допомогу у проведенні форуму та запуску молодіжної платформи "Майбутнє Криму" надають міжнародні фонди - "Відродження" та Аденауера, організаційну та інформаційну підтримку - Міністерство молоді та спорту і МІП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-