Мітинг у Києві: В Україні кристалізується політична нація – Чубаров

Мітинг у Києві: В Україні кристалізується політична нація – Чубаров

Фото
Укрінформ
Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на мітингу у Києві, присвяченому 72 річниці депортації кримськотатарського народу, заявив, що українське суспільство об'єднується як політична нація, і воно має стати єдиною нацією, де є український народ і кримськотатарський народ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Українське суспільство об'єднується й кристалізується, як політична нація, і коли ми станемо єдиною нацією, де є український народ і кримськотатарський народ, ніхто нас не зможе звернути з українського шляху", - заявив Чубаров.

Він нагадав, що сьогодні на траурних зборах-реквіємі, присвяченому трагічній даті депортації, Президент Петро Порошенко заявив про те, що необхідно обговорити й внести зміни у розділ 10 Конституції України "Автономна Республіка Крим", які б повною мірою витікали з невід'ємного права кримськотатарського народу на самовизначення у складі суверенної й незалежної Української держави.

Як вважає глава Меджлісу, "вся енергія кримськотатарського народу, помножена на енергію українського народу, дає нам сьогодні сили говорити, що Крим буде звільнений, що Крим - це Україна, а Україна - це Європа".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-