День пам'яті в Криму: молебень, автопробіг і затримання

День пам'яті в Криму: молебень, автопробіг і затримання

Укрінформ
У Криму попри заборони окупаційної влади люди вшанували пам'ять жертв сталінської депортації.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці написав заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров.

"День Пам'яті не можна ігнорувати, як би окупаційній владі цього не хотілося. На 12 годину заплановано покладання квітів та "хвилина мовчання" регіональним Меджлісом і всіма бажаючими приєднатися", - написав Умеров.

За його словами, близько 7 години ранку він разом з сином вже поклав квіти до меморіальної дошки на Бахчисарайському залізничному вокзалі.

"Хочеться відзначити, що ми були далеко не перші, кілька букетів там вже було", - зазначив Умеров.

Після покладання квітів у Бахчисараї пройшов молебень в пам'ять про загиблих у депортації.

За повідомленням учасників пам'ятних заходів, вони спостерігали "величезну кількість співробітників ФСБ в цивільному і з камерами, фіксували все і всіх, і цілий автобус МВСників".

Крім того, стало відомо, що співробітники поліції затримали учасників автопробігу, присвяченого траурній даті.

За повідомленням кримських ЗМІ, "представників кримськотатарського народу, які влаштували несанкціонований автопробіг в пам'ять про жертв депортації, затримали співробітники поліції".

Колону з 20 автомобілів зупинили на дорозі з Сімферополя до Бахчисараю. У водіїв відібрали права, а всіх учасників акції знімали на камеру. Представники поліції пояснили, що проводять операцію "Анаконда". Трьох учасників автопробігу забрали до поліціцейської дільниці, а затриманих водіїв "попросили проїхати за поліцією", - розповів один з учасників автопробігу.

Заходи кримських татар до 72-ї річниці депортації з Криму пройшли в багатьох населених пунктах у Криму.

18 травня 72 роки тому всі кримські татари були насильно перевезені з Криму в Середню Азію і регіони РФ. Під час висилки і в перші роки життя у вигнанні загинули 46,2% чисельності кримськотатарського народу.

Фото: ТСН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-