Президент

Президент "запустив" зміни до Конституції про статус кримських татар

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко доручив Конституційній комісії створити робочу групу з підготовки змін та доповнень до Конституції щодо самовизначення кримських татар у складі України.

Про це він заявив під час свого виступу на концерті-реквіємі пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу в Національній опері України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зобов'язані розпочати у парламенті України процес внесення змін та доповнень до Розділу Х Конституції України "Автономна Республіка Крим", які б повною мірою витікали з невід'ємного права кримськотатарського народу на самовизначення у складі суверенної і незалежної української держави. І я звернуся до Конституційної комісії України із закликом утворити найближчим часом з числа членів Комісії та представників Меджлісу, експертів робочу групу з підготовки змін та доповнень до зазначеного розділу", - сказав Президент.

Порошенко підкреслив: Крим був, є і залишиться невід'ємною частиною України, а країну-злодія буде примушено повернути вкрадене. "Саме так станеться рано чи пізно, яким би тривалим не виявився процес деокупації півострова. Такий злочин, як анексія, не має строку давності", - додав він.

Глава держави також запевнив: ми обов'язково повернемо під український суверенітет і Крим, і окуповані райони Донбасу.

"До моменту ж повернення Криму ключовим нашим завданням є захист прав та свобод наших громадян в Криму, всебічна підтримка спротиву окупаційній російській владі. Ми і надалі вживатимемо всіх заходів щодо утримання на порядку денному європейської і світової політики питання незаконної окупації Автономної Республіки Крим як безпрецедентного після Другої світової війни факту порушення міжнародного права", - наголосив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-