Адвокат Чийгоза їде до Бахчисарая вшанувати пам'ять депортованих

Адвокат Чийгоза їде до Бахчисарая вшанувати пам'ять депортованих

Укрінформ
Адвокат Ахтема Чийгоза, який проходить у справі "26 лютого", Микола Полозов поїде сьогодні до Бахчисарая на вокзал, звідки відбувалася депортація кримських татар у 1944 році.

Про це він розповів кореспонденту Укрінформу.

"Перш за все, хочу нагадати, що в четвер о 14:00 відбудеться засідання щодо продовження тримання під вартою Ахтема Чийгоза. Я зараз працюю з документами. Але пізніше сьогодні, 18 травня, в день пам'яті жертв геноциду, маю намір поїхати до Бахчисарая на вокзал, звідки відбувалася депортація", - сказав Полозов.

Він нагадує, що сьогодні вперше за багато років, Меджліс кримських татар не проводить офіційних заходів з цього приводу. Таке рішення прийнято, щоб уберегти співвітчизників від ще більш жорсткого тиску влади.

"Сьогоднішня Росія веде не тільки "гібридну війну". Її політику щодо кримських татар можна назвати "гібридним геноцидом". Спроба позбавити цей народ свого виборного органу, фабрикація справ. Те, що зараз відбувається в Криму - спроба реінкарнації сталінських репресій в нових умовах", - вважає Полозов.

За його словами, сьогодні "влада" проведе якісь заходи в Криму, і якісь колаборанти підуть на них. Але це все буде за посадою або за рознарядкою. "Не думаю, що прийде багато народу", - зазначає адвокат.

Водночас кримські татари самостійно, в приватному порядку, вшанують пам'ять депортованих, які загинули. Швидше за все, найвідвідуванішим місцем буде залізничний вокзал у Бахчисараї, звідки здійснювалася депортація 18 травня 1944 року.

Фото: nahnews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-