Окупанти Криму обіцяли карати за відзначення Дня депортації - Меджліс

Окупанти Криму обіцяли карати за відзначення Дня депортації - Меджліс

Укрінформ
Окупаційна влада Криму розповсюдила вказівку за всіма держзакладами півострова притягати до відповідальності кримських татар, які вирішать відзначати 18 травня День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Про це у середу в Києві заявив член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цинізм російської влади і, де-факто, влада в Криму, триває. Сьогодні надійшла інформація про те, що інформаційна довідка поширювалася до всіх державних установ, в якій було чітко прописано, що 18 травня є робочим днем і ті люди, які не вийдуть на роботу і не прийдуть навчаться у школу, то щодо них треба вживати адміністративні заходи", - сказав він.

За словами Барієва, це говорить про те, що кримським татарам у себе на батьківщині всіляко перешкоджають навіть відзначити трагічні дати й згадати трагічну історію свого народу.

Як відомо, Верховна Рада України в 2015 році визнала депортацію геноцидом кримськотатарського народу і встановила День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу - 18 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-