Кризу довіри після окупації Криму швидко не подолати - Штайнмаєр

Кризу довіри після окупації Криму швидко не подолати - Штайнмаєр

Укрінформ
Німеччина з партнерами працюють над врегулюванням української кризи, наслідки якої для європейської системи безпеки і довіри швидко подолати не вдасться.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр, відкриваючи у середу у Берліні бізнес-конференцію Connectivity for Commerce and Investment, яку Німеччина проводить в рамках її головування в ОБСЄ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Кризу довіри після анексії Криму не вдасться подолати відразу. Ми з партнерами працюємо над тим, щоб подолати її", - заявив глава німецького МЗС.

Штайнмаєр наголосив: "Ми бачимо, наскільки важко виконуються Мінські угоди і яку було нанесено шкоду ". І сьогодні, за його словами, політичні цілі і реальність далекі одна від одної.

Виступаючи на конференції, на якій обговорюються питання економічного співробітництва на просторі ОБСЄ та Китаю, Штайнмайєр нагадав, що хоча економічна інтеграція може і не була основною причиною подій в Україні, але вони стала "одним з основоположних чинників" кризи.

Дипломат також наголосив, що регіональні угоди про співробітництво, які ЄС пропонує державам-партнерам, не спрямовані проти третіх країн. Проекти інтеграції треба узгоджувати на основі рівноправності між партнерами, визнав він, закликавши йти на компроміси.

"Нам потрібен діалог в політиці, на громадському рівні і в економічній галузі", - сказав Штайнмайєр, зазначивши, що була зроблена спроба тристороннього діалогу Україна-Росія-ЄС. Ці спроби треба продовжувати, переконаний німецький міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-