Рада хвилиною мовчання вшанувала пам'ять жертв депортації

Рада хвилиною мовчання вшанувала пам'ять жертв депортації

Укрінформ
Народні депутати хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв депортації кримськотатарського народу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні минає 72 роки з дня введення в дію злочинного наказу Сталіна про виселення всього кримськотатарського населення Криму, що вже визнано геноцидом мирного населення. Лише незалежна Україна дала змогу кримським татарам повернутися на рідну землю, звідки були вигнані їхні прадіди, діди та батьки, і вільно жити без страху арештів і переслідувань", - сказав Парубій.

Він зауважив, що російська окупація Криму знову повернула кримськотатарське населення в часи жорстоких утисків і переслідувань.

"Головний орган самоорганізації кримських татар – Меджліс - російськими окупантами проголошено екстремістською організацією. Російські загарбники жорстоко придушують будь-які спроби проведення громадських акцій на підтримку кримськотатарських ініціатив. Страх і усвідомлення власного злочину змушують окупантів забороняти навіть жалобні заходи в пам'ять жертв депортації", - додав Парубій.

Голова ВР також нагадав, що нещодавно було відновлено історичну справедливість - населеним пунктам Криму повернуто кримськотатарські назви.

"Це данина пам’яті кримським татарам, яких у минулому знищував сталінський режим, а сьогодні – путінський. Упевнений, кримські міста та села будуть звільнені вже під новими назвами", - сказав Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-