Умеров пояснив свій арешт

Умеров пояснив свій арешт "істерією" окупантів

Укрінформ
Заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров, якого затримали в Криму й вручили підписку про невиїзд, пояснив дії російських спецслужб "істерією" напередодні Дня депортації кримських татар.

Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Ця справа й раніше могла з’явитися, але напередодні 18 травня – Дня депортації – відбувається чергова істерія, щоб кримських татар тримати в страху і в заціпенінні", - заявив він.

Умеров розповів про звинувачення окупантів і наголосив, що не винен і доводитиме це в суді.

"12 травня мені принесли повістку, запросили на бесіду до ФСБ. У документі нічого не говориться про звинувачення, але в розмові зі слідчим з'ясувалося, що йдеться про один-єдиний сюжет кримськотатарською телевізійному каналу АТР (ефір від 19 березня), де нібито публічно я закликав до якихось дій, що загрожують територіальній цілісності Росії", - зазначив він.

Умеров запевнив, що звинувачення в екстремізмі - абсурдні.

"Я міг говорити про повернення Криму до складу України, міг говорити, що ми не визнаємо юрисдикції Росії в Криму, але у мене в лексиконі немає слів і закликів про насильство", - сказав заступник голови Меджлісу.

Умеров додав, що за результатами обшуків у нього вдома нічого незаконного не знайшли.

"Думаю, це була формальність, яка необхідна для того, щоб запустити кримінальну справу", - сказав він.

Як відомо, 26 квітня підконтрольний Росії Верховний суд Криму ухвалив заборонити діяльність Меджлісу кримських татар на території анексованого півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-