Чубаров: В Криму збуваються найжахливіші прогнози

Чубаров: В Криму збуваються найжахливіші прогнози

Укрінформ
В окупованому Криму 18 кримських татар утримуються за гратами, ще 14 людей звинувачуються в організації терористичної діяльності. Наші найжахливіші прогнози щодо окупаційного режиму в Криму виправдовуються.

Про це в Києві на брифінгу в МЗС України заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наші найжахливіші прогнози про ситуацію в окупованому Росією Криму виправдалися і продовжують виправдовуватися", - заявив Чубаров.

За його словами, на сьогоднішній день 18 кримських татар утримуються окупантами за гратами, як політичні в'язні і "за нашими даними, в найближчі дні буде розглядатися питання про нові затримання і арешти".

Ще 14 кримських татар, повідомив Чубаров, звинувачуються в підготовці терористичних актів і організації терористичної діяльності.

Поряд з арештами, обшуками і забороною діяльності Меджлісу, повідомив політик, окупанти примушують кримських татар служити в окупаційній армії і працювати в каральних органах, "щоб вони виступали проти свого народу".

"У Криму застосовуються специфічні методи, які використовувалися Росією на Кавказі - наших юнаків намагаються направляти в спеціальні навчальні заклади, щоб вони потім могли виступати проти свого народу", - зазначив Чубаров.

Він повідомив, що йому відомо про те, що 14 осіб уже відібрані для навчання в Росії в навчальних закладах ФСБ.

Крім того, окупаційна влада, намагаючись обдурити батьків, які не бажають віддавати своїх дітей в російську армію, "планують реалізувати в Криму ідею створення окремого кримськотатарського козачого військового підрозділу", - зазначив лідер Меджлісу.

"Це в той час, коли ми намагалися всіх переконати в створенні спеціальних українських військових підрозділів, в яких би могли служити всі без винятку молоді люди, які виїхали з Криму", - підкреслив Чубаров,

Як вважає глава Меджлісу, люди в Криму залишилися один на один з окупаційною владою і чекають адекватних заходів світової спільноти, які б змусили Росію сісти за стіл переговорів з деокупації Криму".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-