Учасники саміту в США: ніколи не приймемо анексії Криму та російської агресії в Україні

Учасники саміту в США: ніколи не приймемо анексії Криму та російської агресії в Україні

Укрінформ
Сполучені Штати Америки і країни Північної Європи дійшли згоди про необхідність підтримувати Україну і зберігати санкції проти Росії.

Про це повідомив президент США Барак Обама після саміту у Вашингтоні з північноєвропейськими лідерами: прем’єрами Ісландії Сіґюрдюром Інґі Йоуханссоном, Данії Ларсом Лекке Расмуссеном, Швеції Стефаном Льовеном, Норвегії Ерною Сульберґ, президентом Фінляндії Саулі Нійністе.

Зокрема, санкції, накладені через агресію Росії на сході України, мають зберігатися, доки не буде досягнене вирішення конфлікту, передбачене мінськими домовленостями, що мають бути виконані повністю, заявив він після зустрічі.

«Ми єдині в нашому занепокоєнні щодо дедалі агресивнішої військової присутності і поведінки Росії в балтійському й північноєвропейському регіонах. Ми будемо зберігати діалог і шукати співпраці з Росією, але ми також хочемо бути впевнені в тому, що ми готові до всього й сильні, і ми хочемо заохотити Росію тримати її військову діяльність у повній відповідності до її міжнародних зобов’язань», – наводить слова Обами Радіо Свобода.

Один із учасників саміту, прем’єр-міністр Швеції Стефан Левен наголосив: «У часи, коли засадничі правила, норми й міжнародні стандарти ставляться під сумнів, ми стоїмо пліч-о-пліч на їхній захист. Ми ніколи не визнаємо незаконної анексії Криму і не приймемо російської агресії проти України».

Учасники саміту у спільній підсумковій заяві висловили занепокоєння діями Росії в балтійському регіоні, зокрема, з ядерною зброєю, проведенням неоголошених навчань і провокаційними діями російської військової авіації і флоту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-