МЗС вимагає припинити репресії в Криму

МЗС вимагає припинити репресії в Криму

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України відреагували на серію обшуків, які пройшли 12 травня в анексованому Росією Криму.

Як зазначила речниця українського МЗС Мар'яна Беца у Твітері, українські дипломати вимагають припинити репресії в Криму.

"Знову обшуки в окупованому Криму. Залякування, переслідування кримських татар. Вимагаємо від окупанта припинити репресії", - написала вона.

"Міжнародні організації мають мати доступ до окупованого Криму для постійного моніторингу ситуації з правами людини", - додала Беца.

Вранці 12 травня голова ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв заявив про проведення обшуків як мінімум у п'яти будинках кримських мусульман у Бахчисараї. Також про обшук повідомили в місцевому кафе, куди, за словами співробітників, приїхали два автобуси озброєних силовиків.

Підконтрольний Росії прокурор анексованого Криму Наталія Поклонська стверджує, що в Бахчисараї проходять оперативно-слідчі дії, під час яких затримано прихильників організації «Хізб ут-Тахрір». За її інформацією, затримано чотирьох, щодо 3 жителів Бахчисарая порушено кримінальну справу.

Українські та міжнародні правозахисні організації неодноразово заявляли про погіршення дотримання прав людини в Криму після його анексії Росією. Особливий тиск і репресії з боку російської влади відзначають відносно кримських татар і проукраїнського населення, які живуть на півострові.

Підконтрольна Росії влада Криму стверджує, що заяви правозахисників щодо порушення прав людини на півострові перебільшені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-