Євродепутати закликають посилити санкції проти РФ за

Євродепутати закликають посилити санкції проти РФ за "етнічні чистки" в Криму

Укрінформ
У Європарламенті закликали посилити санкції проти Росії, назвавши порушення прав кримськотатарського народу на окупованому Росією півострові "етнічною чисткою".

Про це йшлося під час дебатів у четвер у Європарламенті у Страсбурзі перед голосуванням резолюції щодо порушення прав кримських татар на території тимчасово окупованої АР Крим.

"ЄС і країни-члени повинні продовжувати тиск та тримати санкції проти Росії через анексію Криму. Геополітична ситуація у Криму показує, що меншини піддаються переслідуванням, особливо кримські татари", - наголосив британський депутат Чарльз Теннок.

Він також зазначив, що ЄС повинен закликати Туреччину до більш рішучих дій у захисті кримських татар.

"Сьогодні у Криму ми спостерігаємо продовження політики етнічної чистки", - заявив литовський депутат Петрас Ауштревічус.

За його словами, метою дій Росії у питанні кримських татар є заборона представникам цього народу перебувати на території "путінського Криму".

"Крим належить Україні. І немає Криму без кримських татар", - наголосив Ауштревічус.

Слід зазначити, що під час дебатів усі європарламентарії підтримали Україну у протистоянні російській агресії та закликали ЄС активізувати політику на захист кримських татар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-