Чубаров: Над Кримом нависла зловісна тінь російського фашизму

Чубаров: Над Кримом нависла зловісна тінь російського фашизму

Укрінформ
Над окупованим Кримом нависла зловісна тінь російського фашизму. Дискримінацію мусульман там стало традицією камуфлювати під так звані "рейди з виявлення незаконних мігрантів".

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці написав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Проведення таких "рейдів" дивним чином збігається з часом проведення кримськими татарами спільного п'ятничного намазу. При цьому до мечеті, вибраної заздалегідь окупантами як об'єкт для їх нападу, підтягуються автобуси та інша техніка з посиленими загонами збройної поліції, співробітників ФСБ. Далі кожний мусульманин і кожна мусульманка на виході з мечеті піддаються ретельній перевірці на наявність документів, які засвідчують особу", - зазначив Чубаров.

За його словами, всіх, хто виявився без паспорта або до кого у окупантів виникають "додаткові" запитання, саджають у спеціально підігнані автобуси та машини і доправляють у відділок поліції.

Як наголосив голова Меджлісу, "подібні дискримінаційні дії, які вживаються російськими окупантами щодо мусульман Криму, ніколи не використовуються ними щодо вірян інших конфесій, що, безумовно, підтверджує цілеспрямованість репресій російських окупантів, мета яких - залякування кримських татар, приниження їх честі і гідності".

Коментуючи сьогоднішнє затримання окупантами більш як ста кримських мусульман, Чубаров заявив, що "над Кримом нависла зловісна тінь російського фашизму".

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 6 травня 2016 року, близько 50 озброєних людей нагрянули в мечеть селища Молодіжне Сімферопольського району і, повантаживши в автобуси близько 100 мусульман, повезли у невідомому напрямку. За іншою версією, затриманих повезли у відділок поліції, а тих, хто не помістився в автобуси, зобов'язали самостійно з'явитися в поліцію.

іп

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-