Чубаров про мітинг на Чонгарі: Зберемось під дверима нашого дому

Чубаров про мітинг на Чонгарі: Зберемось під дверима нашого дому

Укрінформ
На акцію кримських татар біля адміністративного кордону з окупованим Кримом, яку заплановано на 18 травня, приїдуть кримські татари з різних регіонів України.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Ми зараз узгоджуємо з представниками місцевої влади, з правоохоронними органами, в першу чергу з прикордонниками. Йдеться про те, що на контрольованій українській материковій території зберуться люди, які живуть у Херсонській області, планують приїхати із Запорізької області. Впевнений, що там все буде нормально, тому що ми готуємося. Це все буде проводитися за сприяння місцевої влади, згідно із законами України. Ми не будемо проводити це в такий спосіб, щоб можна було здійснювати якісь провокації безпосередньо з окупованою частиною Криму, але ми хочемо сказати в першу чергу своїм співвітчизникам, своєму народу, які є заручниками в окупованому Криму, ми хочемо сказати всій Україні, світу, країні окупантові, що ми стоїмо біля дверей у наш дім, і ми повернемося додому", - зазначив Чубаров.

Як повідомлялося, кримські татари мають намір провести мітинг 18 травня на адміністративному кордоні з окупованим Кримом, присвячений Дню пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу. Про це заявив глава штабу акції з громадської блокади Криму Ленур Іслямов. Він наголосив, що пам'ятні мітинги пройдуть і в інших містах України, але в Генічеському районі Херсонської області недалеко від контрольного пункту на адмінкордоні з Кримом "Чонгар" планують наймасштабніший.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-