На Заході ставляться до Мінських угод, як до священної корови - Чубаров

На Заході ставляться до Мінських угод, як до священної корови - Чубаров

Укрінформ
Україна не має цілісної стратегії повернення Криму, а Захід надто зациклений на Мінських угодах.

Про це лідер Меджлісу кримськотатарського народу сказав, виступаючи у Німецькому товаристві зовнішньої політики в дискусії «Закритий півострів: права людини і політика безпеки Росії у Криму після анексії», повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

«На превеликий жаль, цілісної стратегії України щодо повернення Криму, яка була б офіційною позицією або планом Української держави, немає", - констатував депутат Верховної Рады України.

Водночас він нагадав про доручення Президента розробити таку стратегію і про ініціативу Порошенка про створення спеціального майданчика для початку діалогу щодо Криму, назвавши його «Женева+».

«Я зустрічався днями з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним і наполегливо просив міністерство все ж таки конкретизувати пропозиції Президента, оскільки виникає багато питань у наших партнерів, на яких відповідь може тільки ініціатор цієї ідеї", - прокоментував ситуацію політик.

Меджліс, за словами Чубарова, пропонував свій формат вирішення проблеми - зробити питання деокупації Криму предметом Мінських угод, скориставшись тим пунктом, в якому йдеться про відновлення територіальної цілісності України.

Цю тему він обговорював з главою європейської дипломатії Федерікою Могеріні. «Але західні політики, зокрема, в Європарламенті та Єврокомісії, ставляться до Мінських угод як до священної корови, хоча всі знають, що в кінці не буде ані молока, ані м'яса», - порівняв Чубаров.

«Ми маємо розуміти, що це - єдина взаємопов'язана проблема. І підхід має бути єдиним. Пріоритетність щодо відновлення територіальної цілісності - це приховане бажання потім знайти інші шляхи, можливо, більш компромісні", - переконаний депутат ВР.

Він чітко заявив у Берліні, що «будь-які форми компромісу з Російською Федерацією за рахунок інтересів України або за рахунок Криму для українського суспільства будуть абсолютно неприйнятні», і про те, що Україна не може погодитися з очевидним тиском на неї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-