Чубаров застеріг Захід від зняття санкцій з Росії до деокупації Криму

Чубаров застеріг Захід від зняття санкцій з Росії до деокупації Криму

Укрінформ
Західні санкції проти Росії можуть бути зняті лише з деокупацією Криму, інакше їхній ефект буде імітаційним.

Таке переконання у розмові з кореспондентом Укрінформу висловив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Ми розуміємо, що санкції приймалися послідовно, і дійсно, перші були у зв'язку з Кримом (вони дуже незначні та несуттєві). Більші за своїми наслідками були санкції, які приймалися у зв'язку з подіями в Донецькій та Луганській областях. І ми не думаємо, що постійне наполягання на тому, що, мовляв, з виконанням Мінських угод будуть зняті санкції, які були покладені у зв'язку з військовими діями на Сході, відповідає інтересам України. Ми вважаємо, що санкції можуть бути зняті лише з деокупацією Криму", - сказав Чубаров.

Він визнає, що сьогоднішня позиція багатьох західних політиків, у тому числі в Німеччині, полягає у тому, що в питанні санкцій проти Росії "повинен бути крок за кроком". "Але ми вважаємо, що це є імітацією процесу і від цього не буде жодного ефекту", - підкреслив лідер Меджлісу кримськотатарського народу.

Водночас Чубаров наголосив, що кримські татари вдячні за реакцію світової спільноти на заборону Меджлісу. Такі прояви підтримки "як каміння викладаються в основу тих майбутніх підходів, які змусять Росію піти з Криму", - впевнений він.

Повний текст інтерв'ю читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-