США занепокоєні можливістю розгортання елементів ЯЗ в Криму

США занепокоєні можливістю розгортання елементів ЯЗ в Криму

Укрінформ
Адміністрація США висловлює стурбованість у зв'язку з можливістю розгортання елементів російського ядерного потенціалу в окупованому РФ Криму, втім поки не має документальних підтверджень такої активності.

Про це зазначила у середу в коментарі власному кореспонденту Укрінформу заступник держсекретаря США з питань контролю над озброєнням та міжнародної безпеки Роуз Геттемюллер.

"Ми постійно висловлюємо наше занепокоєння щодо коментарів російських посадовців та експертів про повернення елементів ядерного потенціалу в Крим", - зауважила заступник глави Держдепартаменту США під час пам'ятних заходів зі вшанування 30-ї річниці трагедії на ЧАЕС у Посольстві України в Вашингтоні.

"Ми вважаємо, що це суперечить важливим зобов'язанням, підписаним Росією, Сполученими Штатами, Великобританією, Францією і в решті-решт Китаєм щодо забезпечення безпеки України. І тому питання ядерного потенціалу (в Криму – ред.) в цьому контексті є кроком назад", - підкреслила американський високопосадовець.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи володіє офіційний Вашингтон інформацією, яка могла би підтвердити розгортання елементів ядерної зброї на півострові, Геттемюллер зауважила, що таких даних наразі немає.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко у вівторок під час пам'ятних заходів у Чорнобилі виступив із заявою, що Росія розміщує елементи свого ядерного потенціалу на території окупованого нею Криму. Він закликав міжнародну спільноту прийняти рішення щодо покращення гарантій безпеки для тих країн, які не володіють зброєю масового знищення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-