Лисенко розповів про долю військових зрадників, які перейшли на бік окупанта

Лисенко розповів про долю військових зрадників, які перейшли на бік окупанта

Укрінформ
За інформацією Служби зовнішньої розвідки України, вояки з кримського угруповання Збройних сил України, що навесні 2014 року зрадили присязі та перейшли на службу до армії країни-окупанта, зіткнулися з серйозними проблемами.

За інформацією Служби зовнішньої розвідки України, вояки з кримського угруповання Збройних сил України, що навесні 2014 року зрадили присязі та перейшли на службу до армії країни-окупанта, зіткнулися з серйозними проблемами.
Про це заявив на брифінгу речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"Командування угруповання авіаційного полку ЗС РФ, дислокованого у селі Новофедорівка Сакського району АР Крим, збирається забезпечити посадами лише 25% колишніх українських військовослужбовців (близько 500 осіб). Незначну кількість офіцерів обіцяють перевести на Північний Кавказ. Доля решти зрадників нікого не цікавить", - наголосив речник.
Він зауважив, що скоротили колишніх українських офіцерів і у військово-медичному центрі Кримського регіону. Також Служба зовнішньої розвідки України повідомляє, що російські спецслужби перетворили захоплені українські оздоровниці на місця відпочинку, реабілітації та підготовки бойовиків з Донбасу.
"Ці факти свідчать про те, що Росія не довіряє колишнім українським військовим, які залишилися в Криму. Зрадники нікому не потрібні, тому вони часто змушені погоджуватися на різні авантюрні пропозиції, - наприклад, їхати воювати в Сирію, де російська армія несе важкі втрати", - додав Лисенко.
Після завершення брифінгу полковника Лисенка Укрінформ отримав від прес-служби Служби зовнішньої розвідки України розширену інформацію про колишніх українських військовослужбовців, які перейшли на бік Росії. Наводимо повний текст повідомлення:
"Здобуваючи інформацію про діяльність російських військових та загальну соціально-економічну ситуацію на тимчасово окупованих територіях України, Служба зовнішньої розвідки України виявила низку фактів, що свідчать про дуже кепське становище колишніх українських військових в Криму, які у 2014 році зрадили Батьківщині та перейшли на бік російських окупантів. Йдеться про тенденцію з масового скорочення не лише рядових солдат, а здебільшого про звільнення висококваліфікованих фахівців з донедавна елітних підрозділів військової авіації і медицини.   
Командування угруповання авіаційного полку, дислокованого у селі Новофедорівка Сакського району АРК, збирається забезпечити посадами лише 25% колишніх українських військовослужбовців (близько 500 осіб), з тих, хто раніше виявив бажання проходити військову службу в збройних силах Росії. Незначній кількості офіцерів обіцяно переведення до військових частин, що дислокуються у Кавказькому регіоні РФ. Решта офіцерів та прапорщиків знаходяться у відверто розгубленому стані, тому що на резонні запитання стосовно подальшого проходження військової служби, командування авіаполку офіційно пропонує їм самостійно шукати вільні посади в інших військових частинах. 
Як зізнаються самі військові, навіть під час організації їх переведення до інших місць служби вживаються заходи, спрямовані на унеможливлення його успішного завершення. Командуванням навмисно затягується процес переведення шляхом довготривалого розгляду особової справи, виявлення незначних недоліків у документах, демонструється відверто прискіпливе ставлення до таких осіб. І це відбувається на тлі того, що з середини грудня 2014 року обмежено пересування колишніх українських військовослужбовців за межі гарнізонів. 
Такі ж заходи зі скорочення проводяться і в інших військових частинах на території АРК. 
Командуванням Севастопольського військово-медичного центру Кримського регіону проведено скорочення штату та зменшення кількості ліжко-місць у 5 разів. У першу чергу були скорочені офіцери зі складу колишніх українських військовослужбовців, які залишились проходити військову службу в цьому центрі та прийняли присягу на вірність Росії. 
Крім того, командуванням угруповання російських військ у тимчасово окупованій АР Крим проведено реорганізацію військових медичних закладів стаціонарного та польового базування шляхом переведення колишніх українських медичних працівників, які не були скорочені, до польових військових госпіталів. 
Наведені факти свідчать про те, що ФСБ не дуже довіряє колишнім українським військовим, які залишилися в Криму. Водночас спецслужби Росії фактично перетворили захоплені українські оздоровниці на місця відпочинку, реабілітації та підготовки бойовиків з Донбасу. Вони віддають перевагу особам з кримінальним минулим та тим, хто вже відзначився на Донбасі і у кого руки в крові. 
Процеси, що відбуваються навколо колишніх українських військовослужбовців, свідчать про те, що військових поступово спонукають до того, щоб вони, не маючи можливості продовжувати службу в Криму та інших привабливих регіонах Росії, були змушені погоджуватись на різні авантюрні пропозиції. Саме так можуть народжуватись нові "добровольці" та "зелені чоловічки" для війни у Сирії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-