Ситуація у Криму з правами людини залишається вкрай складною - доповідь ООН

Ситуація у Криму з правами людини залишається вкрай складною - доповідь ООН

Укрінформ
Ситуація з правами людини у Криму залишається вкрай складною. Про це йдеться у доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини, оприлюдненій сьогодні головою Моніторингової місії ООН з прав людини Фіоною Фейзер,   
Ситуація з правами людини у Криму залишається вкрай складною.
Про це йдеться у доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини, яка була оприлюднена сьогодні головою Моніторингової місії ООН з прав людини Фіоною Фейзер, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Ситуація з правами людини в Криму залишається вкрай складною. Згідно з доповіддю, кримські татари, які беруть участь у демонстраціях, піддаються переслідуванню, а кримські татари в цілому - арештам за ймовірне членство у «терористичних» організаціях. Також тривожним кроком стало звернення  до Верховного Суду Криму позовної заяви з проханням визнати Меджліс  екстремістською організацією та заборонити його діяльність», - сказала Фейзер.
У доповіді, зокрема, йдеться про те, що є порушенням прав людини і те, що єдиний храм Української православної церкви  Київського патріархату у Сімферополі може бути закритий. Жителів Криму, які відмовлялися прийняти громадянство Російської Федерації, продовжують переслідувати.
У звіті йдеться, що на права українців та кримських татар вплинуло обмежуюче законодавство Російської Федерації. 
Управління Верховного Комісара ООН з прав людини звертається до так званої влади Криму відхилити прохання про заборону Меджлісу та припинити переслідування його членів. Також припинити практику перевезення українських громадян, арештованих у Криму, на територію Російської Федерації. Оскільки, це порушує Резолюції Генеральної Асамблеї ООН.
Крім того, УВК з прав людини ООН вимагає покласти край діям поліції, спрямованим на дискримінаційне переслідування членів кримськотатарської громади та громадян України, які проживають на території Криму; забезпечити кримським татарам, затриманим у зв'язку з демонстраціями, належну правову процедуру і право на справедливий судовий розгляд; забезпечити розслідування зниклих кримських татар та забезпечити дотримання свободи релігії, йдеться у доповіді.
Оприлюднена сьогодні доповідь є тринадцятою у серії звітів, підготовлених Моніторинговою місією ООН України з прав людини. Моніторинг проводився з 16 листопада 2015 року по 15 лютого 2016 року.
За словами Фейзер, до дослідження моніторингової ситуації в Україні було залучено 26 експертів, які працювали з усіма сторонами збройного конфлікту, повідомила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-