На кріслах для НСК Олімпійський «наварили» 5 мільйонів

На кріслах для НСК Олімпійський «наварили» 5 мільйонів

Укрінформ
Прокуратура повідомила про підозру підряднику, який на закупівлі обладнання для НСК "Олімпійський" завдав державі майже 5 млн грн збитків.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

«Прокуратурою міста Києва в рамках розслідування резонансних кримінальних проваджень за фактами розкрадання державних коштів під час Евро-2012 повідомлено про підозру колишньому директору підприємства «Спецпостач» міжнародного благодійного фонду «Безпека країни»... Під час проведення фінансових операцій директор товариства, використовуючи документи фіктивних підприємств, умисно ухилився від сплати до державного бюджету майже 5 млн грн податків», - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що очолюване підозрюваним підприємство у 2011-2012 роках згідно з укладеними угодами займалося закупівлею та встановленням крісел для головної спортивної арени столиці.

Дії підрядника кваліфіковано за ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків), ч.4 ст.358 (підроблення документів), ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України. За результатами розслідування слідчими прокуратури йому повідомлено про підозру та вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

В прес-службі нагадали, що за вказівкою генерального прокурора України Юрія Луценка столичною прокуратурою поновлено та активізовано розслідування у кримінальних провадженнях за фактами розкрадання коштів під час проведення Євро-2012.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-