У київському дитячому театрі розікрали більше мільйона

У київському дитячому театрі розікрали більше мільйона

Укрінформ
Київською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розкрадання бюджетних коштів Муніципального академічного театру опери та балету для дітей та юнацтва.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

«Під час досудового слідства встановлено, що з березня 2012 року по листопад 2015 року головний балетмейстер театру, зловживаючи службовим становищем та діючи всупереч інтересам служби, примушувала артистів балету брати участь у нелегальних закордонних гастролях без укладання відповідних договорів з Театром та самими артистами. При цьому, під загрозою звільнення та не потрапляння до складів постановочних груп та виконавців, артисти були змушені оформлювати відпустки без збереження заробітної плати», - йдеться у повідомленні.

Крім цього, безоплатно під час закордонних гастролей використовувалися декорації, костюми та реквізит, що належать Театру та є комунальною власністю. Загалом діями вказаної службової особи артистам та бюджету міста Києва спричинено шкоду на суму понад 1 млн грн.

За результатами розслідування балетмейстеру Театру повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем); ч. 1 ст. 173 КК України (грубе порушення угоди про працю) та ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення) Кримінального кодексу  України. Ухвалою слідчого судді Подільського районного суду м. Києва підозрювану відсторонено від посади.

Зазначається, що в рамках розслідування повідомлено про підозру директору та репетитору вказаного Театру за фактами підроблення актів виконання робіт та привласнення коштів, тобто у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України.

Наразі досудове розслідування триває. Прокуратурою ініційовано проведення ревізії фінансово-господарської діяльності Театру за період перебування на посадах підозрюваних осіб та призначено низку експертиз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-