Кличко у Давосі шукає інвесторів для «артерій Києва»

Кличко у Давосі шукає інвесторів для «артерій Києва»

Укрінформ
Київ сьогодні зацікавлений і залучає інвесторів до втілення інфраструктурних проектів в українській столиці.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час зустрічей на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомляє прес-служба мера.

"Наприклад, проблема, за яку ми взялися, - великий ремонт доріг у столиці, які перебувають у дуже занедбаному стані. За минулий рік Київ - перший в Україні за капітальним ремонтом міських шляхів. Ми відновили понад 200 км доріг, а цього року поставили перед собою амбітне завдання - відремонтувати 300 км доріг. Але на все це потрібні великі кошти. Тому тут нам потрібна допомога. Зокрема, великий проект, який ми також плануємо втілити, - ремонт Кільцевої дороги навколо столиці. Сьогодні необхідна реконструкція великих артерій міста, нам не вистачає також розв'язок, які необхідно будувати. І під ці проекти ми будемо залучати кошти інвесторів", - сказав Кличко.

Зокрема, відбулася зустріч Кличка з керуючим директором Європейського банку реконструкції і розвитку з питань інфраструктури Томасом Майєром, зустріч лідерів щодо інфраструктурного та міського розвитку, також мер Києва виступить на панелі "Управління в різні часи".

Пріоритетами для втілення змін та розвитку Києва мер української столиці назвав оновлення міської інфраструктури, оновлення складу комунального громадського транспорту, запровадження заходів з енергоефективності.

Керуючий директор ЄБРР Томас Майєр зазначив, що Європейський банк реконструкції і розвитку зацікавлений у подальшій співпраці.

"Наш меседж: ми хочемо і готові далі співпрацювати з Києвом, бо ви робите хороші справи. Успішною була наша співпраця і щодо розробки транспортної схеми Києва, і щодо оновлення складу громадського транспорту, ми зацікавлені в проектах з будівництва метро. Київ для нас став зрозумілим партнером, який працює прозоро", - сказав Майєр.

За словами Кличка, важливою для Києва в плані залучення коштів є також тема із запровадження заходів з енергоефективності. "Ми такі заходи впроваджуємо, бо це сьогодні, в умовах підвищення тарифів, - дуже важливо. Але коштів на масштабні дії, на жаль, не вистачає. І ми сьогодні розробляємо програми для залучення інвестицій в цю сферу", - зазначив мер Києва.

У Давосі Кличко проведе двосторонні зустрічі, зокрема, з президентом Bank of America, президентом компанії Socar, візьме участь в заході, який традиційно влаштовує американське видання Washington Post і на який збираються лідери з усього світу в сфері політики, фінансів, медіа і технологій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-