Укрпошта перестала приймати платежі за комуналку в Києві

Укрпошта перестала приймати платежі за комуналку в Києві

Укрінформ
Українське державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта" заявило про тимчасове призупинення прийому комунальних платежів на рахунки київського комунального підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр" (ГІОЦ) у зв'язку з нерентабельністю послуг.

Про це повідомляє прес-служба Укрпошти.

"Укрпошта переглядає контрактні відносини, аби, беручи до уваги соціальну відповідальність перед своїми клієнтами, працювати без збитку для підприємства. В рамках цієї політики Укрпошта тимчасово призупиняє прийом комунальних платежів на рахунки київського комунального підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в Укрпошті, такий крок зумовлено нерентабельністю співпраці УДППЗ "Укрпошта" із Головним інформаційно-обчислювальним центром, що засвідчив аналіз економічної ефективності надання послуг, зокрема послуги із приймання платежів за договором з КП "ГІОЦ", проведений Укрпоштою у другій половині 2016 року. За даними аналізу, винагорода від прийнятих від населення платежів, яку отримує за свої послуги Київська міська дирекція Укрпошти, не забезпечує покриття витрат дирекції на надання таких послуг та є збитковою для компанії.

"З урахуванням цього факту та законодавчо встановленою забороною для державного підприємства надавати збиткові послуги (за винятком універсальних поштових послуг), у грудні Укрпошта звернулася до ГІОЦ із пропозицією підняти тариф на послуги Укрпошти з приймання платежів. Оскільки КП ГІОЦ відмовило у зміні тарифу, а строк дії відповідного договору між двома підприємствами завершувався 31 грудня 2016 року, Укрпошта ухвалила рішення не подовжувати строк дії договору на невигідних для себе умовах", - наголосили у компанії.

Укрпошта також повідомила, що сподівається на якнайшвидше відновлення співпраці із КП ГІОЦ на взаємовигідних умовах. "Для позитивного врегулювання даної ситуації Укрпошта здійснила вже низку спроб пошуку взаємовигідного рішення проблеми із ГІОЦ, зокрема, направляла на його розгляд оновлений проект договору про приймання платежів", - зазначили у прес-службі.

Водночас, як наголосили в Укрпошті, до моменту відновлення такої співпраці жителі Києва можуть сплачувати рахунки за повідомленнями КП ГІОЦ через відділення комерційних банків та різноманітні сервіси електронних платежів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-