Справу Войцехівського передали до суду

Справу Войцехівського передали до суду

Укрінформ
Генеральна прокуратура передала кримінальне провадження стосовно забудовника Анатолія Войцехівського до Деснянського районного суду м. Києва.

Про це інформує прес-служба відомства. 

«Ми направили до суду для розгляду по суті кримінальне провадження щодо Войцехівського та ще двох співучасників – керівників підконтрольних йому підприємств. Вони обвинувачуються в тому, що у складі організованої групи самовільно захоплювали земельні ділянки, самовільно їх забудовували, а також у привласненні коштів громадян під виглядом інвестицій у житло. Окремо Войцехівський як фізична особа обвинувачується в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах», - заявив перший заступник генерального прокурора Дмитро Сторожук.

Дії вказаних осіб кваліфіковано за чч. 2, 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), чч. 3, 4 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

«Крім цього, продовжується розслідування фактів самовільного захоплення решти земельних ділянок. Використання цієї землі у 2004-2016 роках для незаконного будівництва житлових та офісних комплексів, привласнення коштів інвесторів під виглядом продажу квартир в незаконно побудованих житлових будинках. Мова йде у тому числі про ЖК «Східна брама», «Науковий», «Флагман», «Мега Сіті»,«Мозаїка», «Совські Ставки», «Молодіжна ініціатива», «Маргарита», «Синьоозерний», «Кузьминський», «Південний квартал», - повідомив Сторожук.

Нагадаємо, що Печерським судом м. Києва Войцехівському обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави в розмірі 14 млн грн, після внесення якої він перебуває за місцем свого фактичного проживання.

Войцехівському загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-