Благодійний ярмарок у Києві обіцяє бути найуспішнішим за 24 роки

Благодійний ярмарок у Києві обіцяє бути найуспішнішим за 24 роки

Фото
Укрінформ
У Києві відкрився 24-й щорічний благодійний ярмарок, організований Міжнародним жіночим клубом Києва.

Свої стенди на столичному НСК "Олімпійський", де захід проходить утретє, обладнали майже 40 посольств, а також міжнародні представництва, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

На церемонії відкриття учасників і гостей ярмарку вітала президент Міжнародного жіночого клубу Києва Елізабет Куркова, яка зазначила, що метою заходу є збір коштів для допомоги дітям, жінкам, людям з особливими потребами та особам похилого віку.

Як зазначила посол США в Україні Марі Йованович, 25 років відбувається цей ярмарок. "Але я бачила у 2001-2004 роках значно меншу його версію. Благодійний ярмарок зростає щороку. Це важливо, оскільки ми можемо більшу допомогу надати, зокрема, дитячим будинкам в Україні", - сказала дипломат.

Вона подякувала організаторам ярмарку, учасникам і волонтерам за їхню працю і побажала всім успішного наступного року.

Посол Канади в Україні Роман Ващук в розмові з кореспондентом Укрінформу розповів, що канадське диппредставництво бере участь у ярмарку від самого його початку. 

"Для мене особисто це вже третій ярмарок. Це єдиний такого роду масштабний міжнародний захід у Києві за участю посольств. І це перший святковий імпульс перед Різдвом і Новим роком, який ми тут отримуємо. Це справді свято, до якого ми ретельно готуємося", - сказав Ващук. 

За його словами, зазвичай підготовка починається вже улітку. "Ми придумуємо, як декорувати стенд, звідки взяти якісь типові канадські вироби і товари, що треба випекти або змайструвати, бо це також нагода для посольства показати свою творчість і рукоділля. Ми активно продаємо на ярмарку такі канадські продукти, як кленовий сироп, славне лосяче молоко, яке насправді не від лосів, а просто молочний коктейль. Для нас це радісна подія, яку ми називаємо Український рамадан", - розповів посол.

Як зазначалося на відкритті, вже до початку ярмарку зібрано 1 млн 100 тис. грн пожертв від фірм і спонсорів. Цього року очікується зібрати набагато більше коштів, ніж у попередні роки. 

Ярмарок працюватиме до 17:00. Тут можна скуштувати та придбати національні страви та напої з усього світу, сувеніри, одяг тощо. На гостей чекає цікава культурна програма.

Вартість вхідного квитка: 80 грн для дорослих, 20 гривень для пенсіонерів та дітей від 6 років. Усі кошти, зібрані на ярмарку, будуть спрямовані на благодійність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-