Сквер Небесної сотні у Києві рішенням суду повернуто у комунальну власність

Сквер Небесної сотні у Києві рішенням суду повернуто у комунальну власність

Укрінформ
Господарський суд міста Києва ухвалив рішення про повернення скверу Небесної сотні у комунальну власність.

Про це Укрінформу повідомив суддя-спікер суду Роман Бойко.

"Сьогодні Господарським судом міста Києва ухвалено рішення про повернення земельної ділянки по вул. Михайлівській, 24-26 та Михайлівській площі у Шевченківському районі м. Києва, більше відомої як сквер Небесної сотні, у комунальну власність. Рішення Київської міської ради, договори купівлі-продажу та оренди визнано недійсними", - зазначив він.

Як повідомлялося, раніше волонтери, громадські та політичні діячі звернулися до Президента Петра Порошенка з проханням захистити сквер Небесної сотні, на місці якого планувалося побудувати офісний центр. У цьому сквері розміщений барельєф Сергія Нігояна -  першого вбитого під час протистояння на вулиці Грушевського під час Євромайдану. 

Керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко на своїй сторінці у Facebook 29 листопада поінформував, що експертиза підвердила: проект землеустрою щодо відведення та продажу землі під сквером не відповідає нормам законодавства, а земля скверу є територією охоронних зон Софії Київської та безпосередньою територією "Міста Ярослава".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-