Назад у 90-ті: У Києві почастішали випадки шахрайства при обміні валют

Назад у 90-ті: У Києві почастішали випадки шахрайства при обміні валют

Укрінформ
У Києві зросли випадки шахрайства під час обміну валют, коли злочинці орендують кіоск і розміщують оголошення з пропозицією обміну валюти за вигідним курсом, а потім зникають з грошима.

Про це написав начальник Головного управління Національної поліції Києва Андрій Крищенко Facebook.

"Останнім часом ми фіксували випадки шахрайства під час обміну валют за схемою: на кілька днів орендується торговий кіоск під виглядом обмінника, а далі в інтернеті розміщується оголошення з пропозицією обміну валюти за вигідним курсом. І охочі знаходяться і несуть свої гроші. Але як тільки касир отримує в руки валюту, на цьому спілкування з клієнтом припиняється. Вже за годину клієнт розуміє, що працівник вийшов в сусідню кімнату з його грошима не для того, щоб покласти їх в сейф, а щоб втекти з місця злочину через діру в стіні або даху", - написав він.

Крищенко повідомив, що на днях був затриманий уродженець Запорізької області, який встиг «наслідити» в трьох районах столиці і привласнити шахрайським шляхом більше ніж 20 тисяч доларів. Зібрано докази, встановлюється причетність інших осіб до цих епізодів та інших аналогічних фактів. Шахрая заарештовано.

"Завжди пам'ятаєте: чим привабливіша умова будь-якої пропозиції, тим більше це має насторожувати", - написав Крищенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-