У Києві рівень захворюваності на грип та ГРВІ нижче епідпорогу на 10,6% - мерія

У Києві рівень захворюваності на грип та ГРВІ нижче епідпорогу на 10,6% - мерія

Укрінформ
У Києві за 47 тиждень зареєстровано 19 417 хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, що на 8,77% вище за попередній тиждень. 

Показник захворюваності на 100 тисяч населення міста склав 668, що є нижчим від епідемічного порогу для даного тижня на 10,6%, повідомив на брифінгу керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

«Серед захворілих госпіталізовано 100 осіб, у тому числі 69 дітей. Найбільший відсоток захворюваності на грип та ГРВІ реєструється серед дітей у віковій групі 5-14 років (47,1%). Проте очікувати карантину поки не варто», – зауважив Бондаренко.

У КМДА також нагадали, що за висновками медиків, вакцинацію визнано найкращим заходом для профілактики грипу. Так, за звітній тиждень було щеплено 4297 осіб, із них 765 дітей віком до 17 років.

Як зазначається, вірусологічна лабораторія Київського міського лабораторного центру проводить щоденний вірусологічний моніторинг за циркуляцією вірусів грипу. Також із метою підвищення рівня культури та обізнаності населення з профілактики грипу та ГРВІ у столиці проводиться санітарно-освітня робота серед населення міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-