У Києві почали зносити надбудову на Будинку профспілок

У Києві почали зносити надбудову на Будинку профспілок

Укрінформ
У Києві розпочався демонтаж незаконної надбудови на Будинку профспілок.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, роботи розпочалися за участю представників міської влади та ЗМІ, наразі на місці працюють бригади комунальників, будівельний кран. 

"Раніше у міста технічно не було розуміння, як це робити. Не було політичної волі, і тому було складно знайти фахівців, які б нам підказали, як це зробити. На сьогодні вже такі фахівці є, всі департаменти та депутатський корпус підійшли дуже практично, допомігши розпочати демонтажні роботи", - заявив радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерківець, пояснюючи, чому демонтаж не розпочався раніше.

Самі ж роботи розпочалися з перешкодою: паркан на вході до будівлі був зачинений, тому довелося застосувати газобалонне обладнання. 

Всього демонтажу підлягає близько 700 кв. метрів - два поверхи з невеличкою надбудовою. Поки достеменно не зрозуміло, скільки часу та коштів потрібно на демонтаж. Білоцерківець висловив сподівання, що до кінця року роботи будуть завершені. 

Київська влада також намагатиметься змусити забудовника компенсувати витрати на демонтаж, а це, за деякими оцінками, може бути декілька сотень тисяч гривень. 

"КМДА намагатиметься змусити забудовника компенсувати затрати з міського бюджету", - зазначив Білоцерківець. 

Нагадаємо, що 23 березня Вищий господарський суд України ухвалив рішення про демонтаж незаконної надбудови у Будинку профспілок у Києві.

Раніше активісти та родичі загиблих на Майдані вимагали закрити кафе «Каратєль», яке відкрилось у Будинку профспілок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-