Київська влада сказала, які платіжки за тепло не перерахують

Київська влада сказала, які платіжки за тепло не перерахують

Укрінформ
Перерахунок за опалення буде здійснено в будинках, де показники з приладів обліку були зняті невчасно, або не враховані при формуванні квитанцій.

Про це на брифінгу сказав заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За дорученням  міського голови ми комісійно розібрали це питання за участі представників НКРЕКП, представників Мінрегіонбуду. І висновком є те, що в будинках, де не було (встановлено - ред.) лічильників, нарахування відбулося за розрахунковим принципом. Саме до цієї категорії найбільше питань, тому що в квитанціях суми нарахування значно відрізнялися від  будинків з лічильниками. ..."Київенерго" при  нарахуванні використало методику, затверджену постановою КМУ №1037,  використало її згідно вимог чинного законодавства, і якихось порушень ми там не знайшли. Є методика, вона використовується. Пістав для перерахунків цій категорії немає, вони відсутні. ... Щодо будинків, де лічильники є, але з них не зняли показники, - це недоопрацювання, по цій категорії будуть виконані перерахунки", - сказав Пантелеєв.

Він зазначив, що в будинках, де прилади обліку тепла встановлені та працюють, питань по нарахуванням за опалення немає.

За словами комерційного директора  "Київенерго" Євгена Бушми, перерахунок буде проведено в 654 будинках, які були обладнані  приладами тепла, але розрахунок був проведений без урахування їх показників.

Втім, існує ще одна категорія будинків, де теплові лічильникі були вкрадені або розкомплектовані. Всього таких, за словами Бушми, в зоні відповідальності "Київенерго" близько 200 будинків. Для їх мешканців "Київенерго" розглядає можливість при перерахунку використати усереднені показники за минулий опалювальний сезон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-