У Києві впродовж тижня пройдуть до десяти акцій протесту - поліція

У Києві впродовж тижня пройдуть до десяти акцій протесту - поліція

Укрінформ
Столичні правоохоронці посилять роботу найближчими днями у зв'язку з проведення у Києві близько десяти протестних акцій.

Про це заявив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко, повідомляє прес-служба ГУ НПУ у місті Києві.

"Протягом тижня, з 15 по 21-22 листопада, буде проводитися велика кількість масових заходів. Участь в них братиме велика кількість людей. Тому поліція буде працювати в посиленому режимі. На теперішній час надійшло близько 10 заявок від партій та організацій про проведення масових заходів", - сказав Крищенко.

Він зазначив, що за попередніми розрахунками, у ці дні участь у акціях братимуть від п'яти до 50-ти тисяч громадян. Забезпечувати правопорядок у ці дні будуть близько п'яти тисяч правоохоронців, у тому числі представники Національної гвардії.

Крищенко наголосив, що зараз у соцмережах розповсюджується інформація щодо набору так званої «масовки» на заплановані акції, за день роботи на яких пропонують від 70-ти до 150-ти гривень, та закликав не піддаватися на різноманітні провокації. 

"Поліція в жодному випадку не перешкоджатиме у проведенні мирних акцій і висловленні громадянської позиції, однак оперативно реагуватиме на будь-які порушення правопорядку. Ми закликаємо всіх бути уважними і обережним", - наголосив керівник столичних правоохоронців.

Аби уникнути провокацій, столична поліція проводитиме превентивні заходи, зокрема зранку вівторка перекриють вулицю Хрещатик та частково Інститутську, тож рух транспорту буде обмежений. Правоохоронці встановлять металошукачі, проводитимуть поверхневий огляд та перевірку документів і речей громадян. Окрім того, будуть задіяні групи вибухотехніків і кінологів. Додатково також будуть розгорнуті пункти обігріву, також будуть чергувати два десятки автомобілів швидкої допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-