На Оболоні та Подолі збудують транспортні пересадочні вузли

На Оболоні та Подолі збудують транспортні пересадочні вузли

Укрінформ
Поблизу станції метро «Петрівка» та на зупинці трамвайної лінії «Контрактова площа» збудують транспортні пересадочні вузли.

Про це повідомили у прес-службі КМДА.

"Нині опрацьовується та впроваджується нова транспортна політика м. Києва, де не менш важливими є транспортно-пересадочні вузли. Департамент транспортної інфраструктури насамперед орієнтується на забезпечення потреб киян і гостей столиці у наданні якісних транспортних послуг. Наразі у пріоритеті зручне та комфортне транспортне обслуговування. Тому побудовані транспортно-пересадочні вузли мають бути максимально комфортними і практично універсальними», - зауважив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак.

Будівництво пересадочних вузлів сприятиме упорядкуванню проходу пасажирів до місць посадки-висадки, унеможливить створення незручностей пасажирам, затримки руху наземного транспорту. Окрім того, виконання зазначених робіт дасть змогу облаштувати на вказаних пересадочних вузлах підвищені платформи з автоматизованою системою пропуску пасажирів і встановити павільйони очікування з інформаційно-довідковим обладнанням.

Замовником зазначених робіт визначено КП «Київпастранс». Комунальне підприємство має визначити генеральні проектну та підрядну будівельну організації для виконання робіт, розробити проектну документацію, організувати проведення та затвердження її експертизи.

«У рамках співпраці зі Світовим банком та за його рекомендаціями в Києві передбачено будівництво та облаштування 13 транспортно-пересадочних вузлів, які є вагомою складовою розвиненого громадського транспорту. Вони допоможуть оптимізувати транспортний потік, розвантажити столичні дороги, поліпшити обслуговування пасажирів», – повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Сергій Майзель.

Під час виконання робіт із будівництва транспортного пересадочного вузла на зупинці трамвайної лінії «Контрактова площа» (на вул. Спаській) можливе часткове закриття руху трамваїв та обмеження руху пішоходів. Роботи в районі станції метро «Петрівка» (в місці примикання просп. Оболонського до вул. Вербової) триватимуть без заборони руху наземного пасажирського транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-