У Києві відкриють новий сучасний Центр соціальної реабілітації для дітей-інвалідів

У Києві відкриють новий сучасний Центр соціальної реабілітації для дітей-інвалідів

Укрінформ
До кінця року у Києві відкриють новий сучасний Центр соціальної реабілітації для дітей-інвалідів. 

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції будівельних робіт на території Центру по вулиці Олени Теліги, повідомляє прес-служба міського голови.

"У 2008 готовність Центру була маже 95%, але будівлю закинули, і наступних 8 років приміщення розкрадалося і приходило в занепад. Ми взяли на себе зобов’язання відновити будівництво і в грудні 2016 року ми плануємо відкрити новий сучасний Центр соціальної реабілітації для дітей-інвалідів, аналогів якого немає в Києві і в Україні”, - зазначив Кличко. 

Він зауважив, що на завершення будівництва столична влада виділила 57 млн грн.

"Це з урахуванням не тільки будівельних робіт, а й обладнання, щоби діти з особливими потребами проходили  медичну, соціальну реабілітацію, інтегрувалися у суспільство. Адже сьогодні, на жаль, діти з особливими потребами соціально ізольовані. Ми робимо все, щоби ці діти не відчували себе покинутими, і намагаємося створити всі умови для їх реабілітації, соціалізації і підготовки для здобуття подальшої освіти", - підкреслив він.

У центрі соціальної реабілітації будуть створені всі умови для розвитку дітей-інвалідів, щоб підготувати їх до здобуття базової, загальної, середньої освіти. Тут проходитимуть соціальну реабілітацію діти від народження до 18 років, з фізичними та розумовими вадами.

Передбачається, що реабілітацію проходитимуть близько 70 дітей на день на денному перебуванні та 200 дітей на місяць постійної реабілітації на дому (психологи та реабілітологи Центру їх будуть відвідувати).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-