ВСУ скасував договори оренди у підземних переходах на Оболоні й Подолі

ВСУ скасував договори оренди у підземних переходах на Оболоні й Подолі

Укрінформ
Верховний суд України  визнав недійсними укладені у 2012 році Київською міською державною адміністрацією нвестиційні договори про поліпшення інфраструктури пішохідних переходів у Подільському та Оболонському районах столиці, які давали змогу розміщувати торгові точки. 

Про це під час прес-конференції заявив голова Судової палати у господарських справах Верховного суду України Анатолій Ємець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На розгляд до Верховного суду надійшла цікава заява заступника генерального прокурора, де предметом розгляду було укладання інвестиційних договорів у 2012 році. Суди перших, апеляційних, касаційних інстанцій вважали за необхідне винести, що договори були укладені у відповідності до чинного законодавства по всій Україні. Відповідно до діючого законодавства, ці договори укладалися КМДА. Виходячи з того законодавства, яке існувало на той час, КМДА перевищила свої повноваження, оскільки ці переходи належать до комунальної власності громади міста Києва і розпорядження про користування цими переходами необхідно було надавати Київській міській раді. Такого погодження не було. Як висновок всі судові рішення Верховним судом були скасовані, позов заступника генпрокурора задоволено і на майбутнє ці договори визнані недійсними", - розповів він.

Ємець повідомив, що прибуток за так званими інвестиційними договорами оренди осідав в кишенях певних осіб, а до бюджету Київської міської ради нічого не надходило.

"Фактично під виглядом інвестиційного договору укладалися безоплатні договори оренди, а грошей до бюджету не надходило", - зазначив суддя.

Ємець підсумував, що за поданнями заступника генпрокурора було визнано недійсними інвестиційні договори у Подільському та Оболонському районах, які стосувалися 38 пішохідних переходів. Водночас на розгляд ВСУ надійшли заяви про визнання недійсними аналогічних інвестиційних договорів у Дарницькому та Дніпровському районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-