У Києві керівник громадської організації вимагав у підприємця $10 тисяч

У Києві керівник громадської організації вимагав у підприємця $10 тисяч

Укрінформ
Столична поліція затримала керівника громадської організації, який вимагав у підприємця 10 тисяч доларів США за неперешкоджання його законній діяльності.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

«У ході досудового розслідування працівники слідчого відділу розслідування злочинів у сфері службової діяльності встановили: підозрюваний під прикриттям громадської діяльності займався незаконним вимаганням коштів із підприємців, погрожуючи скаргами та заявами на їхню діяльність до правоохоронних органів. Ми встановили, що зловмисник повідомив підприємцю, що він може забрати заяву про злочин та дозволить далі працювати, якщо він заплатить гроші», - повідомив начальник Подільського управління поліції Владислав Іщенко.

У ході реалізації працівники слідчого відділу розслідування злочинів у сфері службової діяльності Подільського управління поліції затримали 54-річного чоловіка у порядку статті 208 КПК України. Зловмиснику оголошено підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури, викрили у вимаганні хабара керівника Громадської організації «Захист суспільної моралі України».

"Встановлено, що керівник громадської організації вимагав 10 тис доларів від киянина, який професійно займається фотографією, за те, що забере з райуправління заяву про розповсюдження останнім предметів порнографічного характеру та дозволить далі працювати", - зазначили у прес-службі ГПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-