Станцію Героїв Дніпра «одягнуть у захисну конструкцію» - Метробуд

Станцію Героїв Дніпра «одягнуть у захисну конструкцію» - Метробуд

Укрінформ
На станції метро "Героїв Дніпра" проводяться роботи із укріплення та гідроізоляції станції відповідно до умов інвестиційного договору. Гідроізоляційні роботи не впливають на роботу станції.

Про це повідомили у прес-служба КМДА.

"Ми оглянули хід гідроізоляційних робіт, які проводяться зараз. Що стосується ж графіку роботи станції, то вона працює у звичному режимі, адже закриття станції ніколи не передбачалося", - зауважив головний ревізор КП «Київський метрополітен» Олександр Чичикало.

Начальник дільниці ПрАТ "Метробуд" Юрій Саклаков зазначив, що на станції вже проведено хімічне укріплення грунтів, і зараз йде закріплення конструкції та гідроізоляція. "Фактично, станція буде «одягнута у захисну конструкцію», що унеможливить будь-який вплив зовнішніх чинників. Проектом також передбачено благоустрій і розширення виходів зі станції, які на сьогодні є вузькими і захаращені об’єктами торгівлі", - сказав він.

Як повідомили представники інвестора - ТОВ «Мегалайн», відповідно до інвестиційної угоди, землі загального користування не будуть використані під комерційну діяльність, натомість перший поверх майбутнього об’єкту буде цілодобово відкритий, забезпечений охороною та безкоштовними громадськими вбиральнями. Вони також зазначили, що, на їх думку, частина протестів щодо робіт ініціюються власниками тимчасових споруд, які будуть прибрані після благоустрою прилеглої території.

Зазначається, що під час проведення робіт забезпечено цілодобовий технічний нагляд, а проектування та контроль за ходом виконання робіт здійснюється державними сертифікованими організаціями.

"Роботи виконуються у відповідності до проектних рішень. Їхня реалізація жодним чином не впливає на роботу станції метрополітену чи безпеку пасажирів", – зауважив в.о. завідувача відділення досліджень технічного стану будівель та споруд Державного науково-дослідного інституту будівельних конструкцій Володимир Титаренко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-