Розтрату під час ремонту інституту Шалімова розгляне суд

Розтрату під час ремонту інституту Шалімова розгляне суд

Укрінформ
У Києві судитимуть директора комерційного товариства, який розтратив понад 1 млн грн, виділених на ремонт будівлі Національного інституту хірургії та трансплантології ім. Шалімова.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва. 

«Київською місцевою прокуратурою №9 затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора комерційного підприємства, який розтратив понад 1 млн гривень, виділених на ремонт будівлі Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова», - йдеться у повідомленні. 

Підприємець у 2012 році уклав з однією із найбільших в Києві медичних установ договір на виконання робіт з капітального ремонту фасаду та вхідної групи інституту на загальну суму понад 13 млн грн. 

Проте з'ясувалося, що директор підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, вносив неправдиві відомості щодо вартості витрат під час підписання актів виконаних робіт із залученими субпідрядниками. Як наслідок, з державного бюджету на рахунки приватного товариства було зайво перераховано понад 1 млн грн. 

Наразі обвинувальний акт за ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), передано до Солом'янського районного суду Києва для розгляду по суті.

Директору загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-